Etter en kald start på Storsjøcupen i 2017 endte det i sol og bedre temperaturer på torsdag. Fredag var det klart til finalespill og Vuku J16 kvalifiserte seg til finalespill på fredag. Deres finalespill mot OPE Östersund endte etter straffekonk og fem straffer hver med 4-3 i favør det svenske laget. Gratulerer med sølvplassen!

Foto: T-A.no / Johan Arnt Nesgård
Foto: T-A.no / Johan Arnt Nesgård

Verdalingene har uttalt at de var overrasket over at de tok seg til A-sluttspillet i det hele tatt. Derfor var det ikke rart at de feiret andreplassen som gull.

– Dette er over all forventning. Jentene har vist en innsats det virkelig står respekt av. Jeg kjenner jeg får tårer i øynene, ikke fordi vi tapte finalen, men for det vi har gjort her i Storsjöcupen. Vi har 18 spillere, som skal ha tilnærmet lik spilletid både i serien og her i Storsjöcupen, og det viser at det går an å komme langt selv med «breddetenking». Dette er virkelig noe å ta med seg inn i ferien, sier trener Hallem.
(Kilde: T-A.no)

Seier til Stiklestad/Vuku J14
Stiklestad/Vuku J14 spilte seg fram til semifinale på fredag og på lørdag skulle jentene spille seg fram til finalespill. I semifinalen spilte de seg til finaleplass mot Charlottenlund SK (1-0). Parallelt pågikk et lokaloppgjør mellom Vinne IL og Verdal IL.Vinne slo ut Verdal i semifinalen, og skulle dermed møte samarbeidslaget Stiklestad/Vuku til nok et lokaloppgjør i finalen.

Foto:T-A.no / Johan Arnt Nesgård
Foto:T-A.no / Johan Arnt Nesgård

Etter sju minutter så det ut til å bli grei skuring for samarbeidslaget. Stiklestad/Vuku-kaptein Laura Ekseth gjorde som hun gjorde hele cupen - scoret mål. To mål i løpet av kort tid sørget for 2-0-ledelse for rødtrøyene, som så slapp seg ned, og med det inviterte motstander Vinne inn i kampen.

Det straffet seg i andre omgang. Oda Aune reduserte til 1-2 åtte minutter etter pause, før det ble en dramatisk avslutning på den ordinære spilletiden. Vinnes Oda Aune pådro seg det som så ut til å være en alvorlig kragebeinsskade da hun landet skeivt inne i 16-metersfeltet. I kaoset valgte kampleder å blåse straffe for hvittrøyene. Den satte Vilde Sandnes sikkert i mål, med det som skulle vise seg å være siste spark på ballen i ordinær tid.

Ingen av lagene scoret i kampforlengingen på 2x 5 minutter, dermed ble det straffesparkkonkurranse.

Hele åtte straffer til hvert av lagene måtte til for å kåre en vinner, og da Vilde Flyum Pettersen satte Stiklestad/Vukus åttende, kunne hun og resten av lagvenninnene juble for seier i A-finalen.
Kilde: T-A.no)

Gratulerer med seieren!

Se sluttspillet i Storsjöcupen i opptak på T-A.no

Go to top